Ohjelma switchtaskingin estämiseksi!

zen_and_socializing

Multitaskingin haitallisuuden ja puolitarkkaavaisuuden aiheuttaman euforian johdosta ideoin yksinkertaisen softan. Ohjelmalla käynnistetään helposti erilaisia moodeja tietokoneessa. Klikatessa “Zen Modea” käynnistyvät vain keskittymistä vaativaan työhön oleellisesti liittyvät ohjelmat (ja muut ohjelmat menevät pois päältä). Klikatessa “Socializing Modea” käynnistyvät kaikki sosiaalisen median härpäkkeet, RSS-ohjelmat, sähköposti-ilmoitukset, nettipuhelimet ja IM-ohjelmat. Myös taustakuva voisi muuttua moodin mukaan. Olisin todella kiinnostunut tällaisesta ohjelmasta. Tiedätkö, onko tällainen tai tämän kaltainen ohjelma jo olemassa?

10 thoughts on “Ohjelma switchtaskingin estämiseksi!”

 1. On noita useitakin – käytin itse paria 2004-2005. Nimiä en muista, yhden koodasi kaverini omaksi huvikseen. Ja toisaalta silloin itselläkin oli vielä PC (kun nyt Mac)

  Nyt itselle hyödyllisin on RescueTime, joka ei estä ohjelmien käyttöä vaan vain nauhoittaa käytetyn ajan. Toinen hyödyllinen on ihan perinteinen munakello: laitan sen piippaamaan esim 50 min päästä ja sen ajan keskityn työhön.

  Jos tuollaisen ohjelman kehität (tai löydät) niin tällainen ajastustoiminto olisi todella hyvä.

  Itse varsinkin innostuisin, jos mukana olisi sellainen vaihtoehto, että Zen-työskentelyn ajan ohjelma soittaisi musiikkikirjastosta tiettyä musaa ja sitten lopettaisi (tai vaihtaisi taukomusiikkiin) ajan täyttyessä ja pasuunan soidessa.

 2. Voit saavuttaa saman lopputuloksen ilman erillistä softaa. Tee koneellesi kaksi eri käyttäjätunnusta. Järjestä toisen käyttöön vain työntekoon tarpeelliset softat ja toiseen sosialisointisoftat. Aseta vaikka vielä molemmille kunnollinen salasana, jotta moodin vaihtaminen ei olisi ihan liian helppoa.

 3. Joo, mulla on myös mac eli jos jollekulle tulee valmista softaa mieleen niin kertoa saa (:

  Ajattelin myös tota käyttäjätunnus-vaihtoehtoa, mutta oikeastaan softa-ajatuksen takana oli se, että sitä kautta voisi “markkinoida” koko tätä aihealuetta paremmin kuin oman käytön kautta. Musiikki-optiokin voisi olla hauska lisä.

 4. Tunnistan tarpeen. Olin pari viikkoa sitten ennakointia opiskelemassa ja erään menetelmän harjoittelemiseksi teimme nopeita protoja. Omassa ryhmässäni kehitimme ratkaisuksi kuvaamasi zen – noodin suojelemiseen aivojen alfa-aaltoja tunnistavan yleiskaukosäätimen. Ajatus on, että kun aivoaaltojen lukija huomaa, että olen luovassa ja keskittyneessä tilassa, se vaimentaa kaikki sisääntulevat puhelut ja jättää hälyttämättä sahköposteista ja tekstiviesteistä.

  Monestihan ongelma tuollaisessa kuvaamassasi sosiaalisuus vs. keskittymis-moodissa on, että saatamme solahtaa ensinmainitusta jälkimmäiseen nopeasti, huomaamattamme, suunnittelematta. Tällöin flow häiriintyy jo pelkästä moodin vaihtamisen vaivasta.

 5. Kun teillä on Tuija eka proto tosta aivokoneesta, niin voisin ottaa senkin käyttöön (: Toi tiedostamatta moodista toiseen lipeäminen on kyllä tosi tärkeä juttu, ja just siihen voisi jostain tällaisesta zen-master-softastakin olla apua.

Leave a Reply