4 thoughts on “Tasapaino teknisissä ja sosiaalisissa taidoissa – Teknologia, elämä ja hyvinvointi”

  1. Tästä kuvasta tulee ainakin minulle sellainen vaikutelma että asiat olisivat jotenkin vastakkaisia. Mielestäni molemmat ovat tärkeitä taitoja, joissa voi kehittyä aina vain paremmaksi, ilman että se on toisesta pois.

    Voitko avata tätä tarkemmin, mitä tällä kuvalla haetaan?

  2. Tuossa iBrain-kirjassa on sellainen ajatus tästä, että jonkin asian tekeminen aivoilla on pois jostain muusta aivotoiminnasta. Eli että esim. hengailu netissä huonontaa esim. fyysisten ilmeiden ja eleiden tunnistusta ja vice versa jos vaan hengaa fyys. maailmassa ei tajua mitään sosiaalisesta nettitoiminnasta. Käytännössä idea on se, että ihmisten pitäisi nimenomaan kehittää molempia osia tasavertaisesti, eikä jymähtää siihen, mikä tuntuu helpommalta ja siten vaivattomammalta. Eli kai tässä on sellainen perinteinen sekä-että-ajatus, mutta taustalla on tosiaan paljonkin aivotutkimusta siitä, että erittäin aktiivinen toiminta netissä/fyys. maailmassa voi vähentää taitoja toisessa.

  3. Kiitos, tuo selvensi jo paljon. Kuva alkaa aueta minullekin. Molempia puolia voi kehittää eikä graafissa ole tavallaan kattoa määritettynäkään. Molempien puolien kehittäminen on tietty aina jostakin pois.

    Oikeastaan aika kiva kaavio taas kerran. Tämä sun sarja on ollut kivaa seuravattavaa. 🙂

  4. Kiitti (: On tosiaan hyvä kysyä epäselvyyksistä, koska noi kuviot ovat aina mahdollisimman yksinkertaistettuja ja siten niistä voi vahingossa koko porkkanakin kadota.

Leave a Reply