Mitä Google tekisi? – Kesälukemiston satoa 2009

Jarvis, Jeff (2009): What Would Google Do? New York: Collins Business.

what_would_google_doJeff Jarvisin What Would Google Do? on yhdistelmä nettihypeä, egopullistelua ja netin toimintalogiikan pohdintaa. Se on osin oikein kiinnostavakin, mutta valitettavasti kirjan analyysit ja pohdinnat eivät oikein tunnu pääsevän maaliinsa tai ne pyörittelevät valmiiksi jo muualta tuttuja asioita. Periaatteessa kirjan pointtina on ruotia Googlen ja muutamien muiden menestyneiden yritysten tai organisaatioiden toimintaa ja tehdä tästä yleisempiä johtopäätöksiä. Ongelmaksi koituu se, että ananyysi Googlesta jää pahasti ohueksi, pääosin siksi, että Google ei toimi yrityksenä avoimesti eikä paljasta muille (ei edes Jarvisille) pelikorttejaan. Toinen ongelma on se, että muut esimerkkiorganisaatiot tuntuvat Googlen esimerkin kanssa yhteismitattomilta (Jarvis käyttää esimerkkeinään muun muassa craigslistiä ja Wikipediaa).

Tämän alan kirjallisuutta tunteva voi hahmottaa kirjan keskeiset pointit sen sisällysluettelosta. Eniten jäin pohtimaan kirjoittajan sielunmaisemaa, koska anekdootit Jarvisin elämästä piirsivät hänestä olin-jo-vuonna-plim-plom-oikeassa-tässäkin-asiassa-tyyppisen persoonan.

One thought on “Mitä Google tekisi? – Kesälukemiston satoa 2009”

  1. Itse keskityin kesällä proosallisesti lukemaan dekkareita, joten on ilahduttavaa miten nämä viiltävät pika-analyysisi tarjoavat läjän (enemmän tai vähemmän) potentiaalisia lukutärppejä syssyä silmällä pitäen.

Leave a Reply