Huomioita mediapaastosta 2

Mediapaasto
Mediapaasto

Puolentoista viikon mediapaasto aiheutti eriasteista mediankaipuuta. Tässä tuntemuksia eri medioista:

  1. Facebookista, Twitteristä ja muista tällaisista palveluista oli helppo olla erossa. Ei tullut ikävä. Olenkin ajatellut, että tekisin aika ison taparemontin tällä rintamalla. Aion vähentää näiden palveluiden käyttöä radikaalisti. Saattaa olla, että myös piilotan FB:n virrasta kaikki muut paitsi aivan läheisimmät ihmiset. Facebookin ryhmät ovat toki edelleen hyvin toimiva juttu. Jäin pohtimaan, voisiko kehitellä jonkinlaisen vapaasti kelluvan ryhmäkeskustelupalvelun, jonka voisi vain integroida Facebookiin, mutta jonne pääsisi myös suoraan ilman Facebook-tunnuksia.
  2. Samoin uutissyötteistä oli helppo olla erossa. Harkitsen vahvasti suursiivousta feedeihini. Voi olla, että yritän myös siirtyä siihen, etten lukisi niitä joka päivä. Parin päivän feedit silmäilee helposti yhdeltä istumalta, kun aikaa on riittävästi.
  3.  En kaivannut uutisia, vaikka aamuisin oli vähän omituista olla lukematta lehteä. En myöskään keskustellut muistaakseni yhdestäkään uutisesta tai uutisoidusta tapahtumasta muiden kanssa, joten mitään poikkeuksellisen merkityksellistä ei ilmeisesti tapahtunut tällä välillä.
  4. Silloin tällöin kaipasin tv-sarjojen katsomista. Ajattelin, että kun jokin ajatuspyörre hurisi päässäni, pieni annos tv:tä olisi voinut tuoda mukavan ja lempeän katkon. Tv:tä pitää kyllä käyttää harkiten. Tunnistan itsessäni myös ajoittaisen tv-sarjojen ahmimisvimman, jota nykyiset nettipalvelut avittavat.
  5. Pari kertaa tuli olo, että olisi ollut mukava kuunnella musiikkia.
  6. Kaipasin lukemista ja kirjoja todella paljon. Oli mahtavaa saada taas kirja käteen ja lukea.

Leave a Reply